Керуючі ієрархи Вінницькою та Могилів-Подільською, а також вікарний архієрей Тульчинської єпархій зустрілися з головою ОДА, а також з начальником управління у справах національностей і релігій Вінничини.

22 лютого 2019 року в приміщенні Вінницької обласної державної адміністрації відбулась зустріч архієреїв єпархій УПЦ у Вінницькій області: митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія та єпископа Ладижинського Сергія, вікарія Тульчинської єпархії з головою Вінницької обласної державної адміністрації Валерієм Коровієм та начальником управління у справах національностей і релігій Вінницької ОДА Ігорем Салецьким. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

На зустрічі були підняті питання, з якими зіштовхнулись єпархії Української Православної Церкви на Вінниччині, у зв’язку з заснуванням так званої ПЦУ. Обговорили неприпустиме втручання у внутрішні справи релігійних громад  УПЦ  колишнього Вінницького митрополита УПЦ Симеона (Шостацького) та деяких з його «кліриків», агресивні дії прибічників новоутвореної структури по відношенню до духовенства і вірних УПЦ та неодноразові випадки церковного рейдерства – захоплення  храмів УПЦ за участі представників держаної місцевої влади.

В. Коровій  заявив, що йому невідомі такі випадки і запевнив архієреїв УПЦ, що, як державний службовець, він особисто дотримується  конституційного принципу невтручання у процес добровільного переходу релігійних громад УПЦ до новоутвореної  ПЦУ, згідно відповідного діючого закону України, та пообіцяв розглянути конкретні випадки його порушення, про які йому повідомили архієреї.

І. Салецький зі свого боку порадив звертатися з позовами до суду, якщо такі дії матимуть місце на теренах Вінницької області.

У підсумку тривалої розмови сторони окреслили шляхи  розв’язання  низки інших важливих  проблем.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1413

Залишити відповідь