У Неділю м’ясопусну Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

3 березня 2019 року, у Неділю м’ясопусну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство монастиря.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Неділею м’ясопусною або про Страшний суд в православному календарі називається третя неділя підготовчого періоду до Великого посту. Перша назва походить від припису Церковного уставу: не їсти після цієї неділі м’яса; друга продиктована темою євангельського читання під час Літургії, в якому розповідається про майбутній Страшний суд над живими і мертвими. Зі слів Господа ми чуємо, що будемо відповідати перед Ним в першу чергу за справи любові до ближнього: ті, хто творив діла милосердя в ім’я Христа, успадкують вічне Царство, а ті, хто уникав цього – розділять участь злих духів. 

Під час богослужіння була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Напередодні Блаженніший Архіпастир очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Просмотров: 1451

Залишити відповідь