Єпископ Баришівський Віктор зустрівся з Єрусалимським Патріархом Феофілом ІІІ

4 березня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, вікарій Київської Митрополії єпископ Баришівський Віктор зустрівся з Патріархом Святого Граду Єрусалима та всієї Палестини Феофілом ІІІ. У зустрічі також взяли участь архієпископ Йорданський Феофілакт та заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Владика Віктор розповів Предстоятелю Єрусалимської Церкви про поточну церковну ситуацію в Україні та виклики, з якими стикається сьогодні Українська Православна Церква.

Патріарх Феофіл зазначив, що українська церковна криза є викликом для всього Православ’я. Предстоятель висловив свою тверду надію на те, що Вселенське Православ’я знайде сили і можливості подолати ці спокуси та зберегти єдність Церкви.

Патріарх Феофіл запевнив у своїх молитвах за Україну і канонічну Українську Православну Церкву на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм. На завершення зустрічі сторони обмінялися пам’ятними подарунками.

Представники УПЦ перебувають в Ізраїлі у складі делегації Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, яка в ці дні звершує свій робочий візит до цієї країни.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2802

Залишити відповідь