Фотофакт. Благодійництво у єпархіях УПЦ — допомагаємо нужденним

В Київській та Чернівецько-Буковинській єпархіях провели благодійні ярмарки, віруючі Одещини зібрали продукти в храмах єпархії для пацієнтів лікарень, а на Кіровоградщині провели фотосесію для сімей, які виховують дітей з інвалідністю. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-служби єпархій.

3 березня 2019 року з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія парафія на честь ікони Божої Матері “Віднайдення загиблих” у місті Вишневе  Київської єпархії провела благодійне свято Масляної.

Відкрив захід настоятель храму протоієрей Георгій Іващук. Разом з кліриками храму отець Георгій розповів про традиції святкування Неділі сиропусної (масляної) та про прийдешній Великий піст. Священик також наголосив на тому, що цього року свято носить благодійну місію – всі пожертви з благодійної акції буде передано до дитячого відділення окологічного центру міста Києва.

Після свята Масляної настоятель храму протоієрей Георгій Іващук відвідав дітей онкологічного відділення Київського міського онкологічного центру та передав пожертви, зібрані на благодійному парафіяльному заході.

Цього ж дня на території кафедрального собору Чернівців відбувся щорічний благодійний ярмарок напередодні «масляниці». Під час заходу відвідувачі мали можливість поласувати смачною випічкою, домашніми стравами та придбати вироби ручної роботи.

Вилучені кошти підуть на придбання одягу, продуктів харчування, ліків для дитячих інтернатів, одиноких пенсіонерів, психоневлоролігних інтернатів та будинків пристарілих.

4 березня, з благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, співробітники єпархіального відділу з благодійності та соціального служіння передали ряду відділень Одеської обласної клінічної психіатричної лікарні продукти, зібрані в храмах Одеської єпархії під час поминальних богослужінь Вселенської батьківської суботи.

Третій рік поспіль за підтримки Кіровоградської єпархії УПЦ для родин, які виховують дітей з інвалідністю у фотостудії «На Бродвеї» проходить благодійна сімейна фотосесія

Цього року фотосесія була організована єпархіальним Відділом катехізації і просвітництва та фотографом Іриною Лісовською.

Родинна фотосесія – це не стільки захід, щоб заповнити сімейний альбом новими фотографіями, скільки прекрасний спосіб зібратися усім для гарного проведення часу в атмосфері радості, усмішок та щирого спілкування.

Просмотров: 479

Залишити відповідь