Представники УПЦ у складі ВРЦіРО зустрілися з Юлією Тимошенко та фракцією «Батьківщина»

У ході зустрічі єпископ Баришівський Віктор розповів про систематичні порушення прав віруючих УПЦ.

12 березня 2019 року на прохання голови фракції ВО «Батьківщина» в Галереї «Д12» відбулася зустрічі кандидата на пост Президента України Юлії Тимошенко та представників цієї парламентської фракції з членами Всеукраїнської Ради церков і релігійних організацій. Від Української Православної Церкви участь у заході взяли голова Представництва УПЦ при європейських міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор та заступник голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Як передає Інститут релігійної свободи, однією з ключових тем обговорення стало питання державної сімейної політики. Також учасники зустрічі погодилися з тим, що необхідно і надалі утверджувати в Україні свободу віросповідання та релігійний плюралізм, розвиваючи діалог та взаємодію з релігійною спільнотою на партнерських засадах, у тому числі під час законотворчого процесу. Як приклад, зміни, які стосуються свободи віросповідання і діяльності релігійних організацій, не повинні прийматися без консультацій з релігійною спільнотою та без погодження з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій як інституції громадянського суспільства.

Зокрема, у своєму слові представник УПЦ єпископ Баришівський Віктор зазначив: «Ми всі прагнемо жити у розвиненій демократичній державі, де законність і правопорядок забезпечуються на найвищому рівні. Українська Православна Церква стоїть на засадах формування добрих, дружніх та партнерських відносин з Державою, яка б забезпечувала рівні права для всіх своїх громадян. На жаль, сьогодні про це не доводиться говорити. Саме в цей час, коли проходить наша зустріч, близько 200 молодиків вже вкотре намагаються насильницьким методом захопити храм УПЦ у м. Баранівка Житомирської області, незважаючи на те, що релігійна громада на чолі з настоятелем законним шляхом виявила бажання залишатися у складі УПЦ. Якщо подібні протистояння і надалі набиратимуть обертів, то нам ніяк не вдасться побудувати міцну та процвітаючу країну, якою б пишалися і ми, і наші нащадки».

Релігійні діячі також звернули увагу Юлії Тимошенко та фракції ВО «Батьківщина» на актуальність захисту національних інтересів України в процесі євроінтеграції, а також на необхідність збереження притаманних для українського суспільства сімейних, духовних і моральних цінностей.

На їхнє переконання, гендерна ідеологія повинна бути усунена з порядку денного органів влади України. Натомість слід звернути більшу увагу на ліквідацію корупційних чинників, відновлення в суспільстві справедливості шляхом суттєвого реформування судової та правоохоронної системи, запобігання випадкам безкарності за вчинені злочини, особливо по відношенню до посадових осіб.

Ці та інші актуальні питання Рада Церков готова обговорити й з іншими кандидатами на пост Президента України та іншими політичними силами, яка планують брати участь у парламентських виборах, зокрема йдеться у повідомленні сайту ІРС.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2391

Залишити відповідь