Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив читання останньої частини Великого покаянного канону (+відео)

14 березня 2019 року, у четвер першої седмиці Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Велике повечір’я з читанням Покаянного канону у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Після співу останнього ірмосу канону хорами під керівництвом архім. Романа (Подлубняка) та архім. Геронтія (Борисевича) Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

Архіпастир пояснив вірним, яким повинен бути піст та для яких цілей він потрібен. Блаженніший Владика також наголосив, що від настрою людини, від молитовного стану залежить і користь їжі, яку ми приймаємо. Насамкінець Предстоятель побажав вірним: “Нехай Господь допомагає нам, щоб ми в молитві, покаянні, у пості, в тілесному утриманні проводили ці дні Святої Чотиридесятниці і щоб ми сподобилися великої честі побачити славне свято світлого Христового Воскресіння”.

Нагадаємо, вчора Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Літургію Передосвячених Дарів у Києво-Печерській Лаврі та читання Великого канону у Флорівському монастирі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 996

Залишити відповідь