Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим у Києво-Печерській Лаврі

17 березня 2019 року, у Неділю першу Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Архіпастирю співслужило духовенство обителі. За вечірнім богослужінням молився намісник монастиря митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, а також численні парафіяни та паломники Києво-Печерської Лаври.

Після завершення чинопослідування Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика пояснив вірним, чому важливо берегти правильну віру: “Ми не завжди, або, точніше сказати, майже ніколи, не користуємось тими зразками, які нам передали святі отці – якими ми повинні бути. Але у нас є зразки. І людина в будь-який час може встати і сказати: “Хочу бути добрим, хочу покаятися”, – і вона має зразок, і стане правильною. А якщо зразка не має, то вона може захотіти виправитися, але не має на що орієнтуватися”.

Архіпастир також наголосив на необхідності з допомогою посту та молитви навчатися любові до ближнього. “Свята Церква закликає нас, щоб ми постом і молитвою виправляли свою вдачу, свій характер, свою внутрішню людину. І тими плодами, які приносить піст і молитва є безліч чеснот. Одна з найбільших чеснот, які досягаються постом і молитвою, є чеснота любові до ближнього, співчуття”, – наголосив Предстоятель. Насамкінець Блаженніший Владика побажав пастві: “Нехай Господь допомагає нам, щоб ми через піст і молитву виховували в собі почуття любові, співчуття та милосердя до ближнього. В цьому світ сьогодні особливо має потребу. Сьогодні все робиться напоказ. Але це треба робити не на камеру земну, а на камеру небесну. Не для фото, а заради Бога. Тому що Бог сказав: “Будьте милосердними, як Отець ваш милосердний є”(Лк. 6:36)”.

Нагадаємо, сьогодні Предстоятель очолив Божественну літургію та хресний хід у Києво-Печерській Лаврі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1078

Залишити відповідь