Блаженніший Митрополит Онуфрій зустрівся з Головою Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами

19 березня 2019 року Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій у своїй резиденції в Києво-Печерській Лаврі зустрівся з Головою та представниками Місії ОБСЄ зі спостереження за виборами. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

У зустрічі взяли участь Голова Місії – Посол Пітер Тейлер, аналітик із політичних питань Ярек Доманьські та перекладач, а також — заступник Голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ протоієрей Миколай Данилевич та співробітник Відділу священик Сергій Шульгач.

Під час зустрічі гостей цікавили питання відношення Церкви до виборів та її роль у виборчому процесі. Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав, що Церква не зобов’язує своїх вірних голосувати за того чи іншого кандидата. Віруючі Української Православної Церкви мають симпатії до різних політичних сил. Завдання Церкви – єднати всіх навколо Христа. Предстоятель висловив своє побажання, щоб будь-хто з кандидатів, хто буде обраний на посаду Президента, найперше піклувався про простий народ, бідних та знедолених.

Спостерігачі Місії також торкнулися теми порушення прав віруючих Української Православної Церкви. Їм були передані матеріали з описом фактів тиску на священнослужителів та вірян УПЦ, захоплення храмів у різних регіонах України.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2696

Залишити відповідь