Із захоплених церков до раю не потрапите — намісник Святогірської Лаври активістам «ПЦУ»

У день Торжества Православ’я вірність своїй Матері-Церкви одноголосно сповідали близько трьох тисяч парафіян і паломників Свято-Успенської Святогорської Лаври.

17 березня 2019 року, в першу неділю Великого посту, в яку Свята Православна Церква святкує Торжество Православ’я, в Святогір’ї відбувалися урочисті богослужіння, на які зібралося близько 3000 парафіян і паломників. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Вже п’ятий рік у Святогірській Лаврі в цей святковий недільний день в центр Свято-Успенського собору для поклоніння виносять з вівтаря храму і ризниці святині, у числі яких чесні Власи Христа Спасителя і Пресвятої Богородиці, частина Животворящого Древа Хреста Господнього, частини риз Господа і Божої матері, десятки ковчегів й ікон з частками святих мощів багатьох угодників Божих.

У своїй проповіді намісник обителі митрополит Арсеній нагадав про гоніння на християн, які не раз стрясали нашу Церкву протягом всієї її двотисячолітньої історії, звернув він увагу і на нинішні випробування. Проповідник назвав ознаки істинності Церкви Христової на підставі слів Христових Святого Письма і церковного передання, а також яскраво показав неспроможність слів тих, хто агітує на користь новоствореної в Україні церковної структури.

Владика нагадав про те, як Українська Православна Церква піднімала з руїн свої храми і монастирі після безбожного радянського періоду і яку безліч побудувала нових. Коментуючи захоплення храмів в різних єпархіях України, Його Високопреосвященство всім, хто бере участь в сучасних гоніння на Церкву Божу нагадав: «З крадених, захоплених церков до раю не потрапите».

Митрополит Арсеній запропонував зборам віруючих відповісти на питання щодо нинішнього улаштування канонічної Церкви в Україні: «Чи вірите ви, що наша Свята Церква рятівна? Чи вірите ви, що Українська Православна Церква, яка об’єднує нас в нашій Батьківщині під предстоятельством Блаженнішого Онуфрія, Митрополита Київського і всієї України є істинна Церква?» – на всі ці питання соборно все зібрання віруючих відповідало одностайне «ТАК».

Митрополит Арсеній також попросив збори віруючих, щоб кожен, осінивши себе хресним знаменням, засвідчив свою вірність канонічній Матері-Церкви голосуванням рук, на що всі до єдиного з присутніх в храмі віруючих підняли руки «За».

За Божественною літургією підносилися сугубі молитви про мир в Україні та про єдність Православ’я.

Після закінчення Літургії було звершено урочистий молебний спів Неділі Православ’я.

Просмотров: 2035

Залишити відповідь