Суд відмовив слідчим в обранні міри запобіжного заходу для о.Віктора Земляного

28 березня 2019 року відбулося судове слухання справи за обвинуваченням голови відділу із питань врегулювання міжконфесійних конфліктів при Рівненській єпархії протоієрея Віктора Земляного, якому інкримінують ч. 1 ст. 161 і ч. 1 ст. 300 Кримінального кодексу України. Суд відхилив клопотання про обрання міри запобіжного заходу для священика, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Зокрема в результаті слухання суд не задовольнив клопотання прокурора і слідчого Служби безпеки України про обрання міри запобіжного заходу для протоієрея Віктора Земляного.

Як стало відомо, основою для порушення кримінальної справи голови відділу із питань врегулювання міжконфесійних конфліктів при Рівненській єпархії вказано заяви високопосадовців колишнього «Київського патріархату» до СБУ. Імена позивачів вже відомі, однак на сьогодні це є таємницею слідства, тому їх не можна розголошувати.

Нагадаємо, що 15 березня співробітники СБУ провели допит протоієрея Віктора Земляного, у результаті якого йому вручили повідомлення про підозру за ч.1 ст 161 ККУ («Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії») та ч.1. ст. 300 ККУ («Ввезення, виготовлення або розповсюдження творів, що пропагують культ насильства і жорстокості»).

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1715

Залишити відповідь