На Київщині вандали осквернили та пограбували храм УПЦ

У ніч на 29 березня 2019 року невідомі пограбували храм на честь святих апостолів Петра і Павла в м. Буча Київської області, осквернивши його та навіть викравши пожертви з ікони Божої Матері «Скоропослушниця». Про це написав у Facebook настоятель храму архімандрит Аркадій (Демченко), повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

За словами настоятеля, вандали розбили вікно храму, таким чином проникнувши всередину, осквернили Престол та викрали пожертви вірян із карнавок і навіть з ікони Пресвятої Богородиці.

«Сьогодні вночі стався дуже неприємний інцидент: залізли злодії в наш храм. Розбивши вікно, проникли всередину. Полазили по Престолу і церковній лавці. Вкрали все срібло, розкрили карнавки, вкрали всі дорогоцінні пожертви з нашої ікони Богородиці “Скоропослушниця”. Просимо ваших молитов і про нас скорботних і про лиходіїв», — написав о. Аркадій.

Нагадаємо, за останні п’ять років збільшилися випадки пограбування та актів вандалзіму над храмами УПЦ в різних регіонах України. Лише два тижні тому в Оболонському благочинні Київської єпархії невідомими було скоєно пограбування храму на честь великомученика і побідоносця Георгія, що в урочищі Водогін.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1167

Залишити відповідь