УПЦ та її віруючі продовжують відстоювати у судах ущемлені чиновниками та прихильниками «ПЦУ» права

Волинський окружний адміністративний суд прийняв до розгляду скаргу священика УПЦ с. Раків Ліс на рішення сільради опечатати храм і передати ключі сільському голові. Водночас Іванківський районний суд зобов’язав поліцію розпочати розслідування за фактом дискримінації віруючих УПЦ смт. Іванків Київської області. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Настоятель Благовіщенського храму УПЦ с. Раків Ліс Волинської області протоієрей Ростислав Сіжук оскаржив рішення Раково-Ліської сільради № 29/1 «Про розгляд заяв релігійних громад» про опечатування сільським головою церкви до Волинського окружного адміністративного суду, повідомляє прес-служба Волинської єпархії.

Зокрема священик просив визнати протиправним рішення Раково-Ліської сільської ради від 27 лютого 2019, яким було вирішено наступне: «Надати сільському голові дозвіл на опечатування Свято-Благовіщенської церкви села Раків Ліс та території церкви, в тому числі допоміжних приміщень; створити комісію у складі сільського голови, депутатів сільської ради, старости Свято-Благовіщенської церкви села Раків Ліс, Войчика В. К., представників ПЦУ та УПЦ села Раків Ліс. До вирішення питання ключі від Свято-Благовіщенського храму передати на зберігання сільському голові В. Ніщику».

19 березня Волинський окружний адміністративний суд виніс ухвалу про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, Волинська обласна влада перереєструвала статут громади УПЦ села Раків Ліс на користь новоствореної організації ПЦУ, що також оскаржено у суді.

Іванківський районний суд зобов’язав поліцію розпочати розслідування правопорушення за фактом дискримінації віруючих храму УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Іванків за релігійною ознакою. Про це написав на фейсбук-сторінці керуючий партнер адвокатського об’єднання «Могильницький і партнери» Максим Могильницький.

Також, за його словами, поліція, на підставі судового рішення, повинна розслідувати злочини, пов’язані з підготовкою до захоплення храму УПЦ, а також з перешкоджанням здійсненню богослужіння.

Як зауважив адвокат, перед тим, як подати позов до суду, члени релігійної громади УПЦ за фактом протиправних дій агресивно налаштованих прихиьників «ПЦУ» оформили три заяви в поліцію, однак документи залишилися без уваги, що й змусидо звернутися до суду.

Як відзначив юрист, активісти «ПЦУ» чинять колосальний тиск на священика та вірян УПЦ, погрожують настоятелю та ображають парафіян, здійснюють провокації, навмисно стравлюючи жителів смт. Іванків, при цьому заявляючи, що власний храм будувати не збираються.

«Розслідувати такі злочини, припиняти незаконні дії і гасити конфлікти в зародку — прямий обов’язок співробітників поліції. Три заяви були написані і передані в білі руки правоохоронців. Всі причетні особи там перераховані, злочинні дії докладно описані і навіть кваліфікація попередня дана. І що у відповідь? А у відповідь, як водиться, тиша», — написав юрист.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прихильники «ПЦУ» та представник колишнього «Київського патріархату» — шляхом інформаційної атаки, силового тиску та юридичної тяганини — намагаються захопити храм УПЦ на честь Різдва Пресвятої Богородиці в смт. Іванків Київської області.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 670

Залишити відповідь