У Хрестопоклонну неділю Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

31 березня 2019 року, у Неділю 3-ю Великого посту, Хрестопоклонну, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у Хрестовоздвиженському храмі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Лаври.

Після читання Святого Євангелія Блаженніший Владика звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Наприкінці Літургії відбулося поклоніння Чесному Хресту, після чого Архіпастир привітав віруючих з Хрестопоклонною неділею та благословив усіх.

Весняне святкування на честь Хреста Господнього бере початок ще з далекого VII століття. В ході ірано-візантійської війни Чесне Древо було захоплене персами. Але імператор Іраклій переможно завершив 26-річну війну з царем Хозроєм, а Хрест власноруч урочисто вніс у Єрусалим. З того часу починають святкувати річницю повернення великої святині. Невдовзі це свято отримує загальноцерковне значення і набуває нового змісту. Провівши у пості вже три тижні, людина втомлюється, виснажується і може впасти духом. Аби підтримати вірних, Церква нагадує нам про хресний подвиг Спасителя. А оскільки він нерозривно пов’язаний з Воскресінням, то християни, згадуючи радість Христової Пасхи, підбадьорюються і з новими силами продовжують нести подвиг посту.

Напередодні Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1583

Залишити відповідь