У день Благовіщення Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив Божественну літургію та архієрейську хіротонію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

7 квітня 2019 року, в Неділю четверту Великого посту, день свята Благовіщення Пресвятої Богородиці, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

За богослужінням відбулася хіротонія архімандрита Симеона (Голубки) в єпископа Угольського, вікарія Хустської єпархії.

Рішення про призначення нового архієрея Священний Синод УПЦ ухвалив 3 квітня 2019 року.

Перед початком Божественної літургії, за якою відбувається архієрейська хіротонія звершується особливий чин. Кандидат  у єпископський ступінь священства виголошує сповідання віри та дає обітниці берегти правила Апостолів, Вселенських і Помісних Соборів, отців Церкви. Потім виголошується многоліття Предстоятелю, архієреям, церковному народу та самому ставленику.

Його Блаженству співслужили митрополит Хустський і Виноградівський Марк, митрополит Донецький і Маріупольський Іларіон,  намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, голова ВЗЦЗ УПЦ митрополит Луганський і Алчевський Митрофан, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, митрополит Архангельський і Холмогорський Даниїл, митрополит Херсонський і Таврійський Іоанн, митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, митрополит Святогірський Арсеній, митрополит Уманський і Звенигородський Пантелеімон, архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Бердянський і Приморський Єфрем, єпископ Сергієво-Посадський Парамон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, єпископ Волноваський Амвросій, єпископ Угольський Симеон, гості у священному сані та духовенство Лаври.

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів вірним про обставини і значення події, яка святкується сьогодні.

У цей день, день Благовіщення, Господь прийшов у світ (на Різдво Господь народився в світ, але Він тоді вже прийшов в світ). Тому Благовіщення називається малою Пасхою. Це початок того спасительного подвигу, який Господь зробив на землі в ім’я відкуплення і спасіння людини. І цей подвиг завершився великою Пасхою – світлим Христовим Воскресінням. І ми дякуємо Господу за ту любов, яку Він виявляв і виявляє до людей. Коли ми не можемо покаятися, не можемо виправитися, Бог приходить на землю. Він приймає плоть і кров людську, щоб взяти на Себе всі людські гріхи, розіп’яти їх, знищити на хресті і повернути нам загублений Рай, повернути нам можливість бути причасниками тієї радості, щастя і блаженства, заради яких Господь створив людину.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та про єдність Православної Церкви.

Після завершення Божественної літургії Архіпастир виголосив Слово на вручення архієрейського жезла єпископу Угольському Симеону. За традицією Преосвященний владика подав вірянам своє перше архіпастирське благословення.

Нагадаємо, напередодні Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 3839

Залишити відповідь