Православні віруючі з Чорногорії передали громадам Тернопільської єпархії, у яких захопили храми, фінансову допомогу

5 квітня 2019 року з благословення єпископа Будімлянського і Никшичського Іоанникія клірик Сербської Православної Церкви під час свого паломництва в Україну передав віруючим Тернопільської єпархії Української Православної Церкви, у яких були захоплені храми, фінансові кошти, зібрані парафіянами кафедрального Собору м. Никшич (Чорногорія). Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Настоятель кафедрального Собору міста Никшич Сербської Православної Церкви протоієрей Остоя Кнежевич також подарував митрополиту Тернопільському і Кременецькому Сергію ікону святителя Василія Острозького, освячену на його святих мощах від братії Острозького монастиря.

Цього ж дня протоієрей Остоя співслужив митрополиту Сергію в Свято-Троїцькому Корецькому ставропігійному монастирі. А 7 квітня, у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, взяв участь у богослужінні в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі, яке очолив Блаженніший Митрополит Онуфрій.

На наступний день, 8 квітня, клірик Сербської Православної Церкви зустрівся з керуючим справами Української Православної Церкви митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1328

Залишити відповідь