Варварство чиновників на Вінниччині: священика УПЦ з вагітною дружиною та малолітніми дітьми виставляють на вулицю (+документи)

Чотири іменних повідомлення з місцевої сільської ради 8 квітня 2019 року отримав священик Павло Таран, настоятель храму УПЦ святого апостола євангеліста Іоанна Богослова села Красносілка Бершадського району Вінницької області. Церква після провокацій прихильників ПЦУ опечатана й охороняється поліцією, право релігійної громади УПЦ на храм і на церковний будинок за усним договором з місцевими активістами новоствореної структури розглядатиметься в судовому порядку. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Тульчинської єпархії.

Зазначається, що священик Павло Таран несподівано отримав чотири іменних повідомлення з місцевої сільської ради (глава Іван Пустовіт) про те, що, «згідно з повідомленнями Виконавчого комітету Красносільського ради», він, його вагітна дружина і двоє їх малолітніх дітей виключені з офіційної реєстрації місця проживання, у зв’язку з відсутністю документів, які підтвердили б його право на проживання і право власності на майно (тобто на церковний будинок) в с. Красносілка.

Отець Павел відслужив на приході майже два роки, після того, як храм опечатали, він звершує богослужіння в невеликій церкві сусіднього з Красносілкою селі, що входить в його прихід.

Всі чотири повідомлення про втрату її членами права на проживання в Красносілці підписані чиновником сільської ради Гондарук О. А. — інспектором по роботі з молоддю і незахищеними верствами населення.

Священик Павел Таран вважає, що дії місцевої влади села Красносілка, з урахуванням того, що права офіційно проживати в церковному житлі були позбавлені його вагітна дружина і малолітні діти, до того ж без згоди батьків, «огидні і антигуманні, більш того, з позицій православного християнства вони гріховні, а юридично є кримінальним злочином».

Клірик Тульчинської єпархії впевнений, що таким «силовим» способом й моральним тиском на нього, як на батька багатодітної родини, голова сільської ради Іван Пустовіт і деякі його чиновники — симпатики ПЦУ хочуть зламати його вірність канонічній Українській Православній Церкві і Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію та змусити його змінити свої релігійні переконання й перейти в невизнану Світовим Православ’ям новостворену ПЦУ.

Читайте також: На Вінниччині застосовують адмінресурс, аби примусити настоятеля громади УПЦ перейти до «ПЦУ»

Священнослужитель дав дозвіл на оприлюднення «варварського акту чиновників, який привів в шок всіх жителів села», і прийняв рішення звернутися в Бершадську районну прокуратуру, а також приєднати повідомлення з Красносільської сільради про скасування на проживання його родини в селі до судового позову його релігійної громади УПЦ — у відповідь на антиконституційні рейдерські дії прихильників ПЦУ щодо сільського храму святого апостола євангеліста Іоанна Богослова.

Нагадаємо, ще декілька місяців тому релігійна громада св. ап. Іоанн Богослова у с. Красносілка звернулася до начальника місцевої поліції В. Лялюцького з заявою відкрити кримінальну справу проти голови сільської ради І. Пустовіта, який, як повідомлялося, застосовував адмінресурс, щоб примусити громаду УПЦ перейти до «ПЦУ», ігноруючи при цьому попередження заяви Головного управління поліції у Вінницькій області та заяви начальника управління у справах національностей та релігії Вінницької ОДА.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2785

Залишити відповідь