Блаженніший Митрополит Онуфрій: Покаяння допомагає не збитися з шляху до Бога

Покаяння — це дар божий, який мають тільки люди, що живуть на землі. Воно допомагає нам утриматися на шляху, що веде в життя вічне.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у своїй проповіді після закінчення чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Святий піст — це час посиленої боротьби проти своїх гріхів, немочей, слабостей і недоліків. З допомогою молитви і посту ми себе відводимо від широкого шляху гріха і ставимо на вузький шлях чеснот і благочестивого життя, який веде людину до спасіння. І на цьому шляху, що веде в життя вічне, до Бога, людина тримається за допомогою покаяння», — зазначив Предстоятель.

Чим більша сила покаяння, по слову Архіпастиря, тим далі людина просувається цим шляхом і наближається до своєї духовної досконалості та до свого Творця.

«Покаяння — це такий дар Божий, який мають тільки люди, що живуть на землі, — продовжив Блаженніший владика. — Бог дає нам, заради немочі нашої плоті, Таїнство Покаяння, в якому ми просимо у Бога прощення за свої провини, гріхи, помилки. І Бог прощає нас, оновлює нас і ми стаємо чистими і непорочними».

Його Блаженство пояснив, що в Царство Небесне входить тільки чисте: «тому людині потрібно за час свого життя покаянням постаратися відмити той бруд, ту нечистоту, яку накладає на людину гріх».

Він нагадав, що покаяння повинно супроводжуватися не тільки виправленням нашого життя, а й вчиненням чеснот протилежним нашим гріхам.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1314

Залишити відповідь