Предстоятель очолив чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим у Києво-Печерській Лаврі

14 квітня 2019 року, у Неділю п’яту Великого посту, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив чинопослідування з Акафістом Божественним Страстям Христовим у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Архіпастирю співслужило духовенство обителі. За вечірнім богослужінням молилися численні парафіяни та паломники Києво-Печерської Лаври.

Після завершення чинопослідування Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Архіпастир розповів вірним про важливість покаяння для спасіння людини.

Покаяння – це такий дар Божий, який мають тільки люди, що живуть на землі. Бог дає нам, через неміч нашої плоті, Таїнство Покаяння, в якому ми просимо у Бога прощення за свої провини, гріхи, помилки. І Бог прощає нас, оновлює нас, і ми стаємо чистими і непорочними. Тому що в Царство Небесне, в вічне життя, входить тільки чисте. Нечисте туди не входить. Тому людині потрібно за час свого життя покаянням постаратися відмити той бруд, нечистоту, яку накладає на людину гріх.

Нагадаємо, сьогодні вранці Блаженніший Владика очолив постриг у чтеці студентів КДАіС та Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 985

Залишити відповідь