Побиття віруючих у Копитові корецькі чиновники назвали «штурханиною». Віряни вийшли на молитву перед райадміністрацією (+відео)

Священнослужителі та віряни УПЦ вийшли на молитовне стояння під Корецьку РДА, з вимогою прийняти міри і не допустити церковних конфліктів за прикладом с. Копитова й у інших селах.

15 квітня 2019 року на площі перед Корецькою районною державною адміністрацією відбулося молитовне стояння кліриків Корецького благочиння Рівненської єпархії та віруючих Української Православної Церкви. Кілька сотень вірян хресним ходом від Свято-Миколаївського храму прийшли під стіни держустанови, щоб висловити своє невдоволення втручанням місцевих чиновників в церковні справи, що призвело до жахливого конфлікту в с. Копитів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Конфлікт, перший у цьому благочинні, навколо Свято-Іоанно-Богословської церкви села Копитів тривав близько місяця і, на переконання вірян, був зініційований  саме представниками влади, як обласної, так і районної.

Тим не менше, як повідомив для Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ єпископ Дубенський Пимен, можновладці не вбачають жодних проблем у ситуації, що склалася.

«Коли до нас вийшов голова РДА Сергій Черній, то сказав, що у Копитові усе відбувалося у правовому полі, згідно закону. Спираючись на рішення голови Рівненської ОДА п. Муляренка, який зухвало скасував ряд наших громад, в т.ч. і в с. Копитові, чиновник з району просто цим папером відгородився від людей і навіть слухати нічого не захотів», — розповів вікарій Рівненської єпархії.

Як зазначив владика, на прямі запитання про те, як можна назвати те, що священиків та віруючих УПЦ б’ють при так званих «законних переведеннях», ухилятися від відповіді воліють, як в райдержадміністрації, так і в поліції.

«Я намагався говорити з начальником поліції з цього приводу, — ділиться єпископ Пимен, — але він, як чиновники, намагається ухилятися від цієї теми. За його версією, це була штовханина, людей не били… І це не дивлячись на те, що у вірян лишилися побої, жінки знімали побої — є зареєстровані факти. Але це нівелюється просто».

Віряни Корецького благочиння залишили у приймальні установи звернення з вимогою до голови Корецької РДА прийняти міри і не допустити церковних конфліктів у селі Устя та Козак, адже вже оприлюднено на офіційному ресурсі Рівненської ОДА розпорядження пана Муляренка про скасування релігійних громад УПЦ у цих селах.

«Ми також обурені тим, що  у селах  Козак і Устя, розпорядженням голови Рівненської обласної державної адміністрації від 12 квітня 2019 року, без відома настоятелів і парафіяльних рад,  відбулася перереєстрація статутів релігійних громади Української Православної Церкви даних.

Задля уникнення конфлікту, Ви, як очільник Корецького району,  маєте застосувати превентивні міри по селах, де можливі церковні протистояння, адже забезпечення миру у регіоні, яким вам довірили керувати, входить у ваші посадові обов’язки», — йдеться у зверненні.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

 

Gepostet von Гавриил Ковальчук am Montag, 15. April 2019

Просмотров: 2267

Залишити відповідь