На Закарпатті активісти «ПЦУ» виселяють настоятеля захопленого храму УПЦ

З лютого настоятелю погрожували виселенням з церковного будинку, в якому законно зареєстрована вся його сім’я, в тому числі троє малолітніх дітей.

Настоятеля Свято-Іллінського храму УПЦ в селищі Ясіня/Лопушанка протоієрея Сергія Слісаренка змушують виселитися з церковного будинку. Про це стало відомо ввечері 17 квітня 2019 року, за повідомленням з Ясінянського благочиння Хустської єпархії Української Православної Церкви, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на СПЖ.

Протоієрей Сергій Слісаренко є законним настоятелем громади УПЦ, яка стала жертвою рейдерського захоплення прихильників ПЦУ 10 лютого 2019 року. З цього моменту і донині віруючі не мають доступу до свого храму, проте не припиняють богослужіння – вже поза його стінами. Нагадаємо, у день Трьох святителів 12 лютого громада УПЦ прочекала кілька годин на холоді, щоб отримати можливість помолитися хоча б біля каплиці на церковній території. З отцем Сергієм тоді зібралося вдвічі більше людей, ніж вдалося залучити прихильникам ПЦУ в захоплений храм.

Починаючи з лютого, настоятелю постійно погрожували виселенням з церковного будинку, в якому законно зареєстрована вся його сім’я, зокрема, троє малолітніх дітей. Поки віряни приходять на богослужіння і просять його не залишати громаду, священик залишається з ними.

Як повідомили в Ясинянському благочинні, активісти ПЦУ вимагають від священика УПЦ виселитися до 24 квітня.

Дослівно отець Сергій передав наступну інформацію: «Ці люди – Іван Дячук, Володимир Гиря, Юрій Прокопюк, Михайло Прокопюк, Дмитро Гаврилюк, Михайло Гафіяк, Павло Гафіяк та інші, на яких я не звернув уваги, пригрозили мені і дружині, і моїм малолітнім дітям про виселення з церковного будинку (фари) до 24 квітня. Це вже друге офіційне попередження (перше було рекомендованим листом). Ці люди є прихильниками ПЦУ і ніякого відношення до релігійної громади УПЦ не мають (бо православні в Лопушанці не зрадили віру православну!). І віряни наші слізно просять, щоб я не залишав їх, як сиріт. Ще хочу відзначити про бездіяльність наших ясінянських поліцейських, яких було двоє 17 квітня, і ці правозахисники слухали ці погрози і були бездіяльними і навіть не поцікавилися моєю думкою. Прошу цю кричущу неправду всім розповісти! СЛАВА БОГУ ЗА ВСЕ…».

Як повідомляв раніше СПЖ, Ясінянське благочиння стало місцем активних рейдерських дій обох діючих в Закарпатті «ієрархів» ПЦУ, які представляли раніше УПЦ КП і УАПЦ. Тут захопили кілька храмів, що діють у присілках смт. Ясіня. Крім того, стало відомо, що Закарпатська ОДА перереєструвала на користь ПЦУ статути громад двох із захоплених храмів в цій окрузі – Свято-Покровського та Свято-Преображенського.

Просмотров: 1075

Залишити відповідь