Напередодні Вербної неділі Предстоятель очолив всенічне бдіння у Києво-Печерській Лаврі

20 квітня 2019 року, напередодні Вербної неділі, свята Входу Господнього до Єрусалиму, Предстоятель Української Православної Церкви Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив всенічне бдіння у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Києво-Печерської Лаври.

За свідченням усіх чотирьох євангелістів, за кілька днів до хресних страждань, Іісус Христос увійшов до Єрусалиму. Чисельні паломники, які знали про дивовижне воскрешення Лазаря та інші дива Спасителя, очікували Його та зустрічали як царя. У знак великої пошани до Христа, люди покладали на дорогу свій одяг та пальмові гілки, вітаючи Господа: «Осанна! Благословен, який іде в Ім’я Господнє, Цар Ізраїлю» (Ін. 12:13). Саме на згадку про ці події та як символ готовності християн зустріти Господа вірні в цей день приносять у храм вербове, пальмове гіллям та квіти.

Після читання святкового зачала Євангелія на утрені, Предстоятель згідно з традицією освятив вербу та пальмові гілки.

Завтра Блаженніший Архіпастир очолить Божественну літургію у цьому ж храмі. Початок богослужіння о 8:30.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1457

Залишити відповідь