«Слово Предстоятеля»: Навіть якщо ми зробимо щось велике, маємо «сісти на євангельського осла» простоти і смирення (відео)

В ефірі телеканалу «Інтер» вийшов двадцять сьомий випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель розповів про подію Входження Господа Іісуса Христа в Єрусалим.

За словами Блаженнішого владики, ця євангельська подія повчає нас смиренню. «Спаситель був переможцем не людей, військ, держав, а переможцем смерті, яка панувала над людством. І Він міг би в’їхати [в Єрусалим] з великою гідністю, помпою людською, а Він в’їжджає туди на ослі. Спаситель вчить нас, …навіть якщо ми зробимо щось велике і славне, то ми завжди повинні триматися простоти і смирення. Ми не повинні сідати в горду колісницю, запряжену білими кіньми, — ми повинні сідати на євангельського осла, який є символом простоти і смирення», — підкреслив владика.

Блаженніший Митрополит Онуфрій також зауважив, що є повчальними слова Спасителя, які Він промовив фарисеям на те, щоб натовп перестав гучно Бога хвалити за всі дива: «Кажу вам, що коли ці замовкнуть, то каміння кричатиме!» (Лк. 19: 40).

«А чи було в історії, щоб каміння говорило про Бога?» — запитався Предстоятель і нагадав, що «каміння говорило про Бога» тоді, коли сталася трагічна і, разом із тим, спасительна подія, що звершилася на Голгофській горі, на якій Спасителя було розіп’ято.

«Нехай Господь Своїм прикладом смирення надихає нас на те, щоб ми у своєму житті були смиренними, добрими, простими, щоб ми любили Бога, любили один одного, терпіли один одного. Тому що якщо ми так будемо робити, то нам не потрібно буде, щоб звуки каміння нагадували нам про Бога, про те, що Бог приготував для людини. Будемо тоді жити в Божому благословінні, і радість, щастя завжди будуть у нашому серці», — підсумував Архіпастир.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2358

Залишити відповідь