У Святогірську Лавру в 19-й раз доставлено гуманітарний вантаж з Вінниці

З благословення архієпископа Вінницького і Барського Варсонофія, 20 квітня 2019 року, до свята Входу Господнього в Єрусалим, в допомогу біженцям, які проживають в Лаврі, надійшло понад 14 тонн продуктів харчування і побутової хімії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Святогірської Лаври.

Дві тонни яблук, по три тонни картоплі, зерна і різної консервації, дві тонни крупи, борошна, цукру, соняшникової олії та іншої бакалії волонтерам вдалося зібрати за два з половиною місяці.

«Величезна подяка всім, хто відгукнувся на наш черговий призов, – говорить отець Георгій Толчев, який займається збором і доставкою допомоги в Святогірську Лавру з осені 2015 року. — Люди бачать наші оголошення в соцмережах, звіти про минулі транші і самі проявляють ініціативу».

У числі благодійників — фермерство «Перлина Поділля» з Барського району та фермери з Уланова, козацтво смт. Голованов, Кіровоградської області, священики і миряни з Умані, Літина, Козятина, Бара і Шаргородського районів, і, звичайно ж, настоятелі та прихожани вінницьких храмів.

Однак, як розповів о. Георгій, люди просять не згадувати їх в подяці за благодіяння, хоча їхня допомога вельми вагома. Крім плодів своєї праці православні допомогли і грошима на транспортні витрати, що грає велику роль в підготовці траншу.

«Ми не припиняємо збір пожертвувань ні на один день, — розповідає волонтер. — У середньому, вдається зібрати допомоги на завантаження фури раз в два-три місяці. Вже є заділ на наступний рейд: брати-козаки з смт. Голованов готові знову надати овочі, крупи, консервацію – все те, чим хочуть і можуть поділитися люди».

Телефон для довідок: (096) 579-00-07 о. Георгій – дзвонити в будь-який час.

КАРТА ПРИВАТБАНКУ 5168 7426 0128 8768 Толчев Георгій.

Просмотров: 574

Залишити відповідь