У Вербну неділю Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив святкове богослужіння у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

21 квітня 2019 року, у Вербну неділю, свято Входу Господнього у Єрусалим, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Шепетівський і Славутський Євсевій, гості у священному сані та духовенство Києво-Печерської Лаври.

Вхід Господній в Єрусалим є однією з головних подій останніх днів земного життя Господа нашого Іісуса Христа; вона описана всіма євангелістами (див.: Мф. 21:1–11; Мк. 11:1–11; Лк. 19:28–40; Ін. 12:12–19). Урочисте прибуття Спасителя до Святого граду перед святом Пасхи передувало Його Страстям і стало втіленням старозавітних пророцтв. 

Після читання Святого Євангелія Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

За богослужінням Блаженніший Митрополит Онуфрій звершив священницьку хіротонію над дияконом Максимом Школьним, кліриком столичного храму на честь всіх святих воїнів, та дияконську – над монахом Нестором (Головачем), насельником Києво-Печерської обителі.

Після Божественної літургії Блаженніший Владика привітав паству зі святом, побажав, щоб Господь сподобив побачити славу Свого славного Воскресіння, і благословив усіх.

Потім Архіпастир освятив вербові гілки і окропив святою водою вірян, які у великій кількості молились за святковим богослужінням.

Нагадаємо, напередодні  свята Предстоятель очолив всенічне бдіння у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1666

Залишити відповідь