Громада згорілого храму УПЦ в Люботині потребує допомоги (+реквізити)

Громада УПЦ на честь Святителя Миколая Чудотворця в м. Люботин Харківської області, храм якої згорів внаслідок пожежі 14 квітня 2019 року, потребує молитовної та матерільної допомоги. Наразі віруючі, залишившися без храму, моляться у наметовій церкві, про що повідомив клірик громади протоієрей Андрій Бурда «Першому козацькому», передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

«Бог дасть, все подолаємо, молитися не перестанемо і Пасху зустрінемо, як годиться», — розповів о.Андрій про життя парафії після пожежі.

Підтримати громаду можна не тільки молитвою, але й матеріально.

Реквізити «ПриватБанк»: 5169 33051615 5659 — настоятель прот. Микола Куценко, «Релігійна громада Свято-Міколаївського храму Харківської єпархії УПЦ» ЄДРПОУ 34281992, в «ПриватБанк» МФО 351533 поточний рахунок 26009052126134.

Як розповів священик, «коли в Facebook коментуючий новину про пожежу запропонував “продати свої мерси, будинки” і жити в курені, а не відновлювати церкву “за рахунок народу “, місцевий житель йому пояснив, що у настоятеля храму отця Миколая тільки “Москвич” 1978 року випуску».

Клірик храму також розповів про деталі пожежі храму: «Ми відслужили Пасію і о 16 годині загасили всі лампадки. Я поїхав освятити хату. Та забув мобільний – повернувся і ніяких ознак пожежі не було».

«Повернувся о 17:40, зайшов до келії (вона навпроти храму) і нічого ще не було видно – ні вогню, ні диму, — продовжив священик. — Тут бачу: у вікні дивний туман. Виходжу на поріг, а це пожежа: все димом затягнуло. Одразу викликав пожежників і відключив електроживлення. Охорона храму, правда, приїхала раніше пожежних».

Слід відзначити, що вогонь намагалися погасити 6 пожежних підрозділів — з Харкова і Люботина. За попередніми висновками експертів, пожежа сталася через «необережне поводження з вогнем». На їхню думку, вогонь поширився з пономарки.

«Пономарка в нас прохідна – є свій вхід. Багато у нас говорять, що хтось міг зайти і влаштувати пожежу, адже вогонь поширився саме звідси, а не почався з підлог, як якщо б впала непогашена свічка. Але все ж було загасити. офіційно версії підпалу немає – сказали що необережно поводилися з вогнем. Не хотілося б думати, що хтось здатний на таке», — пояснив протоієрей Андрій Бурда.

Нагадаємо, за фактом пожежі відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 10 років.

Просмотров: 617

Залишити відповідь