Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив останню у цьому році Літургію Передосвячених Дарів (+відео)

За Літургією Предстоятель вручив богослужбові нагороди священнослужителям Київської єпархії.

24 квітня 2019 року, у Велику Середу, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звершив Літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарні архієреї Київської Митрополії: архієпископ Бучанський Пантелеімон, архієпископ Боярський Феодосій, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Переяслав-Хмельницький Діонісій, а також братія Лаври у священному сані.

Image result for грешница омывает ногиУ Велику Середу згадується грішниця, яка обмила слізьми та помастила дорогоцінним миром Спасителя, коли Він був на вечері у Віфанії, у домі Симона Прокаженого. Цим вона приготовила Христа до поховання. Тут же Іуда показною турботою за вбогих виявив свою любов до грошей, а ввечері наважився продати Христа іудейським старійшинам за 30 срібняків. 

Під час Малого входу Предстоятель вручив богослужбові нагороди клірикам Київської та Бориспольської єпархій.

За Літургією була звершена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Наприкінці Літургії Предстоятель востаннє у цьому році прочитав молитву преподобного Єфрема Сиріна.

Від Великої Середи земні поклони на богослужінні припиняються (за виключенням поклоніння Плащаниці у Велику П’ятницю) до Трійці. 

Після одпусту Блаженніший Владика привітав паству з Великою Середою. “Нехай Господь сподобить нас побачити і славу Свого Воскресіння”, – побажав Архіпастир та благословив усіх.

Нагадаємо, 21 квітня, у Вербну Неділю, Предстоятель очолив святкове богослужіння  у цьому ж храмі.

Просмотров: 2067

Залишити відповідь