ВЗЦЗ починає публікувати інформаційні бюлетні про ситуацію в УПЦ трьома мовами (+pdf-файли)

Перший інформаційний бюлетень вже можна скачати українською і російською мовами в pdf-форматі.

Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви розпочинає публікацію інформаційного бюлетеню для Помісних Православних Церков та усіх зацікавлених про порушення прав вірян та священнослужителів УПЦ. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на vzcz.church.ua.

«У зв’язку з ростом випадків правопорушень, що чиняться по відношенню до Української Православної Церкви, та з метою належного інформування та навернення уваги до цих випадків духовенства та вірян інших Помісних Православних Церков, державної влади, ЗМІ, правозахисних та експертних організацій Відділ зовнішніх церковних зв’язків Української Православної Церкви розпочинає публікацію власного інформаційного бюлетеню», — йдеться у повідомленні від 23 квітня 2019 року.

У цьому бюлетені ВЗЦЗ УПЦ надаватиме стислу інформацію про найбільш кричущі випадки порушення прав парафіян та священнослужителів УПЦ в Україні, втручання Української державної влади в справи Церкви. Кожен такий випадок буде супроводжено гіперпосиланнями на більш докладну інформацію.

Бюлетень виходитиме українськоюросійською та англійською мовами.

Про вихід кожного нового бюлетеня буде повідомлено на офіційному сайті Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ, разом з наданням посилань для скачування.

Архів бюлетенів буде доступним у розділі «Інформаційний бюлетень» сайту ВЗЦЗ УПЦ, до якого можна перейти через меню сайту«Правозахисникам» –> «Інформаційний бюлетень».

Перший бюлетень за період з 25.01.2019 по 04.04.2019 вже можна скачати у згаданому розділі сайту, а також за наступними посиланнями:

Українською: бюлетень #1 (25.01.2019 – 04.04.2019), UKR

Російською: бюллетень #1 (25.01.2019 – 04.04.2019), RUS

У перекладі англійською бюлетень буде доступним найближчим часом.

Просмотров: 1028

Залишити відповідь