Предстоятель: Ми маємо прагнути «омивати один одному ноги» — поважати, терпіти і любити

Під час Тайної вечері Господь показав нам приклад смирення, любові та терпіння, коли омив Своїм учням ноги.

Про це сказав Блаженніший Митрополит Онуфрій у Великий Четвер у Києво-Печерській Лаврі, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель зокрема зазначив, що у Великий Четвер Церква нагадує людині про те, що їй «дарована найбільш велика благодать — благодать спасіння» та що під час Тайної вечері «Господь показав приклад смирення».

За словами Архіпастиря, Господь омив ноги Своїм учням, «щоб показати, як і всі повинні ставитися один до одного»: «Коли обмив ноги вам Я, Господь і Вчитель, то повинні й ви один одному ноги вмивати. Бо то Я вам приклада дав, щоб і ви те чинили, як Я вам учинив» (Ін. 13: 14-15).

«Тож нехай молитвами Пресвятої Богородиці Господь допомагає нам жити на землі так, щоб ми вмивали один одному ноги — може, не в буквальному сенсі, але в переносному сенсі. Тобто щоб ми терпіли один одного, поважали один одного і любили один одного. Та щоб Господь сподобляв нас приймати Святих Його Таїнств до кінця свого життя», — наголосив, вітаючи всіх із Великим Четвергом, Блаженніший Митрополит Онуфрій.

У Страсний Четвер Церква згадує декілька важливих подій з життя Спасителя: Тайну Вечерю, на якій Господь встановив Таїнство Євхаристії та омив Своїм учням ноги, молитву в Гефсиманському саду та зрадницький поцілунок Іуди, яким він віддав Божественного Вчителя на страждання і смерть.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 711

Залишити відповідь