У Великий Четвер Предстоятель очолив Божественну літургію у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

25 квітня 2019 року, у Великий Четвер, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив Божественну літургію у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

У Четвер Страсної седмиці звершується Літургія святителя Василія Великого у поєднанні з вечірнею. Особливістю богослужіння є піснеспів “Вечері Твоєї…”, який виконується як Херувимська, а також під час Причастя та наприкінці Літургії. 

Його Блаженству співслужили намісник обителі митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Гурій (Кузьменко), архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Гостомельський Тихон, єпископ Білогородський Сильвестр та духовенство Лаври.

У Страсний Четвер Церква згадує декілька важливих подій з життя нашого Спасителя: Тайну Вечерю, на якій Господь встановив Таїнство Євхаристії та омив учням ноги, даючи нам зразок смирення і любові до ближніх, молитву в Гефсиманському саду та зрадницький поцілунок Іуди, яким він віддав Божественного Вчителя на страждання і смерть.

За Літургією була піднесена сугуба молитва про мир в Україні та єдність Православної Церкви.

Наприкінці богослужіння Блаженніший Владика привітав вірян з Великим Четвергом, нагадав пастві про виняткове значення для християн Тайної Вечері і Таїнства Євхаристії, про приклад Христа, який помив апостолам ноги. “Нехай Господь допомагає нам жити на землі так, щоб ми вмивали один одному ноги – може не в буквальному сенсі, але в переносному: терпіли один одного, поважали і любили один одного”, – побажав Архіпастир і благословив усіх.

Сьогодні ввечері Предстоятель очолить утреню з читанням дванадцяти Страсних Євангелій в храмі преподобних Антонія і Феодосія Печерських. Початок богослужіння о 16:30.

Нагадаємо, вчора Архіпастир очолив останню у цьому році Літургію Передосвячених Дарів. 

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1153

Залишити відповідь