Блаженніший Митрополит Онуфрій очолив вечірню з виносом Плащаниці у Києво-Печерській Лаврі (+відео)

26 квітня 2019 року, у Велику П’ятницю, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій очолив вечірню з виносом Святої Плащаниці Господа нашого Іісуса Христа у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Його Блаженству співслужили архієпископ Бучанський Пантелеімон, єпископ Білогородський Сильвестр та братія обителі у священному сані.

Після виносу Плащаниці Предстоятель звершив читання особливого канону “Про розп’яття Господа і на плач Пресвятої Богородиці” з малого повечір’я Великої П’ятниці.

Після вечірні Предстоятель звернувся до пастви зі словом проповіді. Блаженніший Владика розповів про смерть Господа та погребіння Його Тіла, яке звершили мужні Іосиф Аримафейський та Никодим. Любов цих учнів Христа, за словами Архіпастиря, виявилась у тому, що вони не злякались і не відступили перед небезпекою, а все ж пішли до Пілата і взяли Тіло Спасителя. “Згадуючи те, що відбулося біля хреста Господнього, ми і для себе повинні взяти якийсь урок, зробити якийсь висновок”, – наголосив Предстоятель і запропонував пастві такий урок:

“Церква переживає також якісь часи успіхів, процвітання, слави, визнання. Бувають часи, коли за те, що людина є християнином, членом Церкви, її женуть, гноблять, ненавидять, не люблять. Ми повинні за собою стежити, щоб ми не були учнями Христовими тільки тоді, коли Христос у славі, щоб ми були віддані і вірні Богу і тоді, коли за це ненавидять, не люблять, зневажають, женуть, ображають. Ось цей останній подвиг, ці знаки нашої любові є більш цінними перед Богом, ніж знаки любові, коли за це хвалять і кажуть, що ти хороша людина”.

Сьогодні о 17:00 Блаженніший Владика очолить утреню з чином погребіння Плащаниці у храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія.

Нагадаємо, вранці Архіпастир молився за уставним богослужінням у цьому ж храмі.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1043

Залишити відповідь