Відбулася офіційна зустріч делегації УПЦ з Єрусалимським Патріархом Феофілом ІІІ (+відео, оновлено)

Блаженніший Патріарх Єрусалимський Феофіл III передав вітання Блаженнішому Митрополиту Онуфрію і єпископату Української Православної Церкви.

26 квітня 2019 року делегація Української Православної Церкви на чолі з керуючим справами УПЦ митрополитом Бориспільським і Броварським Антонієм прибула на Святу Землю, передає Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

У склад делегації також входять митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та Голова Представництва УПЦ при міжнародних організаціях єпископ Баришівський Віктор.

Сьогодні, у Велику П’ятницю, священнослужителі та віряни Української Православної Церкви молилася за уставним ранковим богослужінням у Троїцькому соборі Руської Духовної місії в Єрусалимі.

Цього ж дня відбулася зустріч офіційної делегації УПЦ з Блаженнішим Патріархом святого граду Єрусалиму і всієї Палестини Феофілом III.

У ході зустрічі члени делегації Української Православної Церкви обговорили з Блаженнішим Патріархом Феофілом ситуацію, що склалася в Україні.

«Зустріч з патріархом — це не просто протокольна річ, вона наповнена певними акцентами, так як за рік ми переживаємо великі події, як особисті, так і суспільні. Патріарх сьогодні говорив, що божественна слава проявляється через людські страждання: те, що зараз переживають віруючі люди УПЦ. Адже дійсно відбувається якесь божевілля, коли люди називають себе християнами, православними, які претендують на статус в православному світі, але вони вриваються в храми, іноді під час богослужіння, б’ють священиків, б’ють віруючих. Як після цього їх назвати християнами? Нам Патріарх сказав дуже лаконічну фразу: “Ознака справжньої церкви – це страждання”. Також Патріарх передав вітання Митрополиту Онуфрію, єпископату і сказав, щоб ми не впадали у відчай, тому що за Голгофою завжди слідує Воскресіння», — передає «Страна.ua» слова митрополита Бориспільського та Броварського Антонія.

Читайте також: Єрусалимський Патріарх Феофіл ІІІ: Ми молимося про подолання кризи, яка була створена в Україні

Після офіційної зустрічі українська делегація вирушила на молитву в Горненський монастир, де митрополит Антоній у співслужінні архіпастирів та духовенства обителі звершили Вечірню з виносом Плащаниці.

Цього ж дня представники делегації вклонилися головним християнським святиням.

Нагадаємо, завтра, 27 квітня, представники УПЦ доставлять в Україну Благодатний вогонь.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1263

Залишити відповідь