Пасхальне привітання Предстоятеля УПЦ Блаженнішого Митрополита Онуфрія (відео)

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій вітає віруючих зі святом Світлого Христового Воскресіння. Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ публікує звернення Предстоятеля Української Православної Церкви напередодні Великодня.

Христос Воскрес!

Цими священними, вічно живими словами поздоровляю всіх вас, дорогі брати і сестри, з найбільшим нашим християнським празником Світлого Воскресіння Господа Бога і Спасителя нашого Іісуса Христа.

Воскресіння Христове — це свято життя, тому, що Своїм Воскресінням Господь повернув нам втрачений рай, вічне блаженство і життя вічне.

Воскресіння Христове — це свято світла. Тому, що Своїм Воскресінням Господь наш і Спаситель відібрав владу у смерті, яка огорнула людство темрявою через царюючий у світі гріх.

Воскресіння Христове — це свято радості. Тому, що через Своє Воскресіння Спаситель знищив і відібрав владу у пекла. Він подарував нам таку благодатну силу, яка робить нас мужніми і сильними радіти там, де всі сумують, і бути щасливими там, де всі плачуть і попелом голови посипають.

Ми дякуємо Спасителеві за те, що Він прийшов на землю, взяв на себе нашу людську природу і спас її. І через Воскресіння возніс її на Небо.

Рано вранці у недільний день святі жони-мироносиці прийшли до живоносного гробу, щоби помазати тіло Божественного Вчителя ароматом, але вони знайшли гріб порожнім. Вони побачили в гробі ангела, який сказав їм: “Іісуса шукаєте Назарянина розіп’ятого? Його немає тут. Він Воскрес! Ідіть і розкажіть про це апостолам”.

Святі жони-мироносиці принесли звістку про Воскресіння Христове апостолам, а апостоли в свою чергу цю радісну звістку рознесли по всьому лиці землі.

Радість Воскресіння Христового досягнула і нашої землі — сюди на це місце, на Київські гори, прийшов святий апостол Андрій Первозваний. Він посіяв тут зерна віри християнської — віри у Христа Розіп’ятого і Воскреслого.

І ця віра принесла такі плоди: вона зробила наших предків сильними, благородними і красивими.

Ми сьогодні дякуємо Богові за те, що Господь дарує нам користуватися плодами Його Воскресіння.

Я ще раз вітаю всіх вас, дорогі брати і сестри, з великим днем Христового Воскресіння, з Пасхою Христовою!
Бажаю всім здоров’я, щастя і спасіння!

Любімо Бога, Який нас любить! Любімо одне одного, терпімо одне одного такими, якими ми є — це буде наш скромний подарунок Воскреслому Христу.

Нехай світло, яке просіяло від Живоносного Гробу Господнього, наповнює наші серця, наповнює наші сім’ї, наповнює всю нашу Україну! Нехай Господь благословить нашу землю і наш народ!

Христос Воскрес! Воістину Воскрес Христос!

Читайте також Пасхальне послання Блаженнішого Митрополита Онуфрія:

українською>

російською>

румунською>

англійською>

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1798

Залишити відповідь