Предстоятель: Сьогодні час особливий, в ньому потрібно розібратися і не бентежитися

Блаженніший Митрополит Онуфрій підкреслив, що для християнина подолання будь-яких труднощів — це не трагедія, а шанс стати краще.

Архіпастир у своїй проповіді в Світлий понеділок розповів, як справлятися з тими викликами, які ставить перед людиною сучасний світ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Сьогодні ми знову і знову переживаємо ту благодатну радість, яка властива святу Світлого Христового Воскресіння», — сказав Предстоятель.

Він нагадав, що Своїм Воскресіння Господь повернув людині втрачений рай, вічне життя і вічне блаженство: «Нам потрібно тільки захотіти досягти цього і наше бажання буде благословенне Богом».

Спаситель зруйнував владу смерті, яка поневолювала людство, тримаючи його в темряві і зневірі. Тому, за словами Блаженнішого владики, «свято Пасхи Христової – це свято радості».

«Для тих, хто вірить у Христа, не тільки вірить, а й довіряє себе Христу, скорботи не є трагедією, — зазначив Митрополит Онуфрій, — скорботи для них просто ще один шанс, ще одна можливість стати краще, більш смиренними і наповниться більшою любов’ю».

Звернувши увагу на те, що ми живемо в «час особливий», Архіпастир, підкреслив, що він «не найскладніший», просто у ньому потрібно «розібратися і зрозуміти як правильно до цього ставиться».

«Сьогодні, слава Богу, відкриті храми, відкриті обителі. Але ворог людського роду не дрімає, не спить, не їсть. Він постійно бореться проти людини. І сьогодні він знаходить якісь шляхи, знаходить наші немочі, слабкості і через них намагається збентежити людину, аби відвести від Бога, ввести її в розчарування, зневіру, у відчай. Але той, хто буде молитися, того ніяка сила не зможе відірвати від Бога. Тому ми повинні молитися постійно, просити у Бога прощення своїх гріхів, і щоб Господь укріпив нас тієї благодаттю, яка дарована світу через Його славне і світле Воскресіння», — побажав Першосвятитель.

Просмотров: 925

Залишити відповідь