В Одесі відбулися панахиди за загиблими в трагічних подіях 2 травня 2014 року (+відео)

2 травня 2019 року священнослужителі Одеської єпархії УПЦ звершили заупокійне богослужіння на місці загибелі перших жертв травневої трагедії на Куликовому полі у 2014 році. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Вранці на вулиці Преображенській вікарій Одеської єпархії єпископ Южненський Діодор, благочинний храмів I-го Одеського округу протоієрей Павло Поліщук і духовенство єпархії здійснили богослужіння і поклали квіти в пам’ять про трагічну подію.

Пізніше єпископ Діодор і духовенство прибули в район Куликова поля, де 2 травня 2014 року в Будинку Профспілок загинули кілька десятків одеситів. Тут також було звершено заупокійну панахиду і покладено квіти до місця трагічних подій.

Єпископ Діодор у своїй проповіді зазначив, що Українська Православна Церква постійно молиться за упокій загиблих в травневій трагедії і просить Бога, щоб мир і злагода завжди перебували в богохранимому граді Одеса.

Митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел звершив Божественну літургію в Свято-Іллінському Одеському чоловічому монастирі, по завершенні якої відслужив заупокійну панахиду за загиблими 2 травня 2014 року.

З благословення митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела сьогодні у всіх храмах Одеської єпархії звершуються заупокійні богослужіння за жертвами трагічних подій.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 783

Залишити відповідь