Митрополит Антоній: 9-е травня — день особливої молитви, щоб Господь простив гріхи воїнам і умиротворив світ (+відео)

«9-е травня — це день особливої молитви за тих, хто віддав своє життя за свою Вітчизну, і молитви за тих, хто живе, щоб Господь змилувався над нами і не допускав випробування війною».

Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у програмі ТК «Глас» «Церква і суспільство», повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Щодо того, чого в цьому дні, 9-му травні, або як його ще називають «День перемоги», більше — радості чи смутку, митрополит Антоній зуважив: «По-перше, в християнстві ці поняття не є антигоністами. Наша Пасха Христова завжди пронизана стражданнями нашого Бога, і в нашому сприйнятті День перемоги — це день, з одного боку, дійсно, жалю за тими, хто загинув, віддав своє життя на полі бою, а з іншого боку, це є особлива молитва радості за перемогу, що Господь за такої складної ситуації, у такий важкий період дав силу мужності нашим прабатькам, дідусям, бабусям відстояти і захистити свою Вітчизну».

Саме тому, як підкреслив владика, цей день є днем особливої молитви.

«Це молитва за те, щоб Господь простив гріхи воїнам, які загинули на полі бою, і щира молитва до Господа, щоб Він умиротворив наше суспільство і не допускав таких великих випробувань, як світова війна», — відзначив він.

Нагадаємо, 8-9 травня 2019 року, з благословення Блаженнішого Митрополита Онуфрія, в усіх храмах і монастирях УПЦ відбудуться заупокійні богослужіння в пам’ять за спочилими у Другій світовій війні та молебні про захисників Вітчизни.

Читайте наші новини у Тelegram: швидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1031

Залишити відповідь