Предстоятель УПЦ у День Перемоги очолив молитву за загиблими у Другій світовій війні (+відео)

Разом з Його Блаженством молилися єпископат, духовенство Києва та студенти КДАіС.

9 травня 2019 року, у день святкування Перемоги над нацизмом, Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій підніс заупокійні молитви за спочилими в роки Другої світової війни біля стели на могилі Невідомого солдата на території Парку Вічної Слави у Києві. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Разом з Його Блаженством молилися митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, вікарії Київської Митрополії, духовенство Київської єпархії.

Після молитви Архіпастир з архієреями та духовенством поклали квіти до могили Невідомого солдата.

«Сьогодні день великої Перемоги, яку зробив Син Божий для того, щоб людей звільнити від зла… Разом ми перемогли те велике зло, яке називається фашизмом — це крайня форма суспільної гордині. Ми сьогодні молимось за упокій тих вождів і воїнів, які поклали своє життя на вівтар Божественної любові, які віддали своє життя для того, щоб сьогодні ми з вами жили. Нехай Господь упокоїть їх душі в оселях праведних!  Тих ветеранів, які живі, нехай Бог благословить здоров’ям і всім, що потрібно для земного життя і спасіння в житті вічному. Всіх вітаю з днями Святої Пасхи і з Днем Перемоги! Христос Воскрес!», — сказав Предстоятель УПЦ.

До місця проведення панахиди насельники Києво-Печерської Лаври, духовенство Київської єпархії, студенти Київської духовної академії і семінарії та віруючі пройшли із молитвою хресним ходом.

Цього ж дня Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій взяв участь у державній церемонії вшанування пам’яті загиблих з нагоди 74-ої річниці Перемоги у Другій світовій війні. 

Нагадаємо, 8-9 травня в усіх храмах і монастирях Української Православної Церкви звершуються заупокійні богослужіння за загиблими в роки Другої світової війни та молебні за захисників Вітчизни.

Просмотров: 2636

Залишити відповідь