У Почаєві відбувся велелюдний хресний хід напередодні дня пам’яті прп. Амфілохія (фото)

10-12 травня в Свято-Успенській Почаївській Лаврі молитовно вшановують день пам’яті преподобного Амфілохія, чудотворця Почаївського.

В п’ятницю, 10 травня 2019 року, після закінчення вечірнього богослужіння, відбувся великий хресний хід навколо святої обителі із мощами преподобного Амфілохія, чудотворця Почаївського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу Лаври.

Хресний хід очолив намісник обителі митрополит Почаївський Володимир у співслужінні ректора Почаївської духовної семінарії єпископа Шумського Іова та численного духовенства. Участь у ході взяли братія Лаври та Свято-Духівського скиту, вихованці Почаївської духовної семінарії та численні православні віряни, які прибули на святкування дня пам’яті прп. Амфілохія.

Також учасниками молитовного ходу стали  паломники, які прийшли до Почаївської Лаври хресною ходою із с. Тараж, с. Ридомиль, а також парафіяни храму свт. Миколая Чудотворця, св. рівноап. Марії Магдалини м. Почаєва та навколишніх сіл.

Після закінчення хресного ходу навколо обителі, в  Преображенському соборі намісник Лаври звернувся зі словом подяки до всіх прочан, які взяли участь у молитві.

11 травня, напередодні дня пам’яті преподобного Амфілохія, в Преображенському соборі Почаївської Лаври відбудеться урочисте всенічне бдіння з читанням акафісту прп. Амфілохію. Початок о 17-й. Під час богослужіння віруючі матимуть змогу прикластись до святих мощей святого чудотворця та будуть помазані святим єлеєм.

Наступного дня, у сам день свята, 12 травня, у цьому ж соборі будуть звершені: рання — о 5:30 та пізня — о 9:00 Божественні літургії.

Після закінчення пізньої Літургії відбудеться хресний хід, під час якого мощі прп. Амфілохія будуть віднесені до Печерного храму, де вони завжди почивають.

Детальніше з розкладом богослужінь в Свято-Успенській Лаврі можна ознайомитися на сайті обителі.

 Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1687

Залишити відповідь