Предстоятель: Жони-мироносиці показали нам, як жити в миру і служити Богу

Святі жони-мироносиці є зразком того, як жінка має звершувати своє земне служіння: бути вірною Богові та любити свою сім’ю.

Про це Блаженніший Митрополит Онуфрій сказав у своїй недільній проповіді, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

Предстоятель зазначив, що святі жони-мироносиці показали нам, як можна бути вірними Богові та служити Йому, живучи в миру.

«Є багато угодників Божих пустельників, які все життя в самотності служили Богові. А ми живемо в миру і думаємо, що не можемо служити Богові, тому що в нас інша обстановка. Святі жони-мироносиці показали нам, що живучи звичайним життям, можна бути вірним Богові», — сказав Архіпастир.

Як зауважив Блаженніший владика, вірність Богу доводиться «не деклараціями, не виказуванням себе, а в смиренному виконанні Божественних заповідей».

Блаженніший Митрополит Онуфрій побажав кожному бути вірними у своєму житті Богу так, як були вірними Спасителю святі жони-мироносиці: «Щоб на нашому житті, на наших справах, на наших вчинках почивало благословення Боже».

«Господь воскрес із мертвих і подарував людині велику силу благодаті Святого Духа, яка допомагає нам долати всі складнощі життя, нам тільки потрібно бути гідними прийняти цю благодать. А здатна прийняти благодать Святого Духа людина тоді, коли у смиренні, у простоті виконує Божественні заповіді. …Благодать Божа втішає людину в найбільших випробуваннях тут, на землі, і вводить у вічне життя на Небі», — підсумував владика.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 909

Залишити відповідь