Чернівецькі чиновники та представники «ПЦУ» не зацікавлені у міжконфесійному мирі на Буковині

Представники Чернівецької ОДА та очільники «ПЦУ» відмовилися від діалогу з релігійними лідерами регіону.

13 травня 2019 року клірики Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ взяли участь у черговому засіданні Ради церков та релігійних організацій при Чернівецькій ОДА. Учасники зустрічі обговорили проблему ескалації релігійних конфліктів на парафіях Української Православної Церкви внаслідок насильницької зміни юрисдикції цих парафій з УПЦ на «ПЦУ». Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Зазначається, що від новоствореної «ПЦУ» участь у засіданні мали взяти три правлячі «архієреї» Чернівецької області: «архієпископ» Чернівецький і Хотинський Герман, «архієпископ» Чернівецький і Кіцманський Онуфрій (Хаврук) та «митрополит» Чернівецький і Буковинський Данило (Ковальчук) або їх представники. Прийшов тільки «архієпископ» Герман.

На перших хвилинах обговорення вищезгаданих релігійних конфліктів «архієпископ» Герман демонстративно пішов із зали. Тим самим представник «ПЦУ» вказав на те, що не має бажання сприяти вирішенню міжрелігійної ворожнечі на Буковині, вважають в єпархії.

Секретар Ради церков та релігійних організацій при Чернівецькій ОДА Чернушка І. Г. завчасно запросив на засідання виконуючого обов’язки голови Чернівецького ОДА Павлюка М. В. та відповідального за реєстрацію статутів працівника відділу з питань охорони культурної спадщини, національностей та релігії управління культури Чернівецької ОДА М. Гергелюка. «Але вони не знайшли часу прийти на засідання і посприяти вирішенню релігійного конфлікту у Чернівецькій області, який більшою мірою викликаний саме їхньою посадовою діяльністю (детальніше: https://bit.ly/2vYHkXM)», — йдеться у повідомленні.

В прес-службі єпархії підкреслюють, що «з огляду на все, одне з найперших питань на черговому засіданні Ради Церков та релігійних організацій при Чернівецькій ОДА, присвяченому пошуку вирішення міжрелігійних конфліктів на парафіях Української Православної Церкви представник ПЦУ проігнорував, а запрошені посадові особи, причетні до появи конфлікту, не прийшли».

Всі члени Ради церков та релігійних організацій висловили своє занепокоєння з приводу посилення релігійних конфліктів у Чернівецькій області та звернули увагу на те, що вирішення конфліктів можливе тільки завдяки конструктивному діалогу.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1317

Залишити відповідь