До Почаївської Лаври прибули паломники велопробігу за мир в Україні

За чотири дні 20 велосипедистів подолали 450 кілометрів — від Києво-Печерської Лаври до Почаївської.

17 травня 2019 року, напередодні дня пам’яті прп. Іова, ігумена Почаївського, до Свято-Успенської Почаївської Лаври на урочисті святкування прибули 20 паломників велосипедного хресного ходу, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на сайт Почаївської Лаври.

Біля святих воріт обителі, з благословіння намісника Почаївської Лаври митрополита Почаївського Володимира, паломників зустрів благочинний монастиря ієромонах Захарія. Він звернувся до велопаломників зі словом вітання та подяки за їх нелегкий труд, після чого всіх окропив святою водою та запросив на трапезу.

Нагадаємо, що 14 травня 2019 року паломники велопробігу вирушили з Києва до Почаєва, яких  благословив Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Метою цьогорічного велопаломництва є заклик до міжконфесійного миру в Україні та популяризація здорового способу життя серед молоді.

Щодня велопаломники долали більш, ніж 100 кілометрів, а саме: 150 км із Києва до Житомира, 124 км з Житомира до Корця, 116 км з Корця до Дубно та близько 60 км з Дубно до Почаєва. Та незважаючи на відстань і втому щоночі велопаломники молилися за нічною літургією, під час якої мали змогу причаститися Тіла і Крові Господньої.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 827

Залишити відповідь