«Слово Предстоятеля»: Будьмо вдячними тим, хто робить нам добро, і допомагаймо тим, хто потребує (відео)

18 травня 2019 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов тридцять перший випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель нагадав євангельську історію про зцілення Спасителем розслабленого біля овечої купальні (Ін. 5: 1-16).

За словами Блаженнішого владики, ця історія вчить нас наступним важливим аспектам.

По-перше, тому, що «гріх є причиною наших хвороб: або особисті гріхи, або гріхи наших предків є причиною хвороб». По-друге, що людина, на противагу розслабленому Іару, який проявив невдячність Спасителю, має дякувати за милості Божі та людську допомогу. Третє, на що звернув увагу Архіпастир, це слова розслабленого про те, що він «не має чоловіка», тобто людини, яка б за ним доглядала.

«На жаль, у старості небагато людей знаходять допомогу, більшість покинуті та жалюгідно доживають свій вік», — пояснив Блаженніший владика та пригадав один випадок з особистого життя, коли він ще ніс послух у монастирі. На сповідь до нього прийшла немолода жінка і розповіла, що вона вже старіє та слабіє, і доглядати за нею виголошуються три сім’ї.

«”Це ваші діти?” — “Ні, я не маю дітей. Це чужі люди, яких дуже добре знаю”. Тоді я зрозумів, що переді мною незвичайна людина. Вона розповіла, що вона звичайна людина, все життя працювала, але у вільний час любила ходити до престарілих людей, до немічних і все життя допомагала… Коли настав час, коли вже їй потрібна була допомога, Бог послав їй не одну, а три родини, і всі хотіли за нею доглядати. Це відповідь на те питання, що нам робити, щоб на старість ми мали людину, яка б мала за нами доглядати».

Митрополит Онуфрій побажав усім Божої допомоги. «Нехай Господь допомагає нам бути вірними і вдячними тим, хто робить нам добро. Нехай Господь допомагає нам простирати руку допомоги тим людям, які потребують нашої допомоги. Це буде тим добрим життям, яке нас приведе до милості Божої, до вічного спасіння. Христос воїстину воскрес!», — підсумував він.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1467

Залишити відповідь