Митрополит Лазар: День пам’яті жертв депортації народів Криму — траур для всіх нас

В Кримській єпархії УПЦ помолилися за жертв депортації народів Криму та мир в краї.

«Віруючі Криму підносять свої молитви про постраждалих у скрутну хвилину, моляться про те, щоб Бог не допустив більше такої трагедії». Про це в своєму слові в День пам’яті жертв депортації народів Криму сказав митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

18 травня 2019 року, в День пам’яті жертв депортації народів Криму (серед яких були також і православні християни), з благословення митрополита Лазаря в усіх храмах і монастирях Сімферопольської і Кримської єпархії о 12 годині був здійснений просительний молебень до Господа нашого Іісуса Христа про мир на кримській землі.

«Історія — це книга моральних уроків, які Господь дає людству. І в цьому сенсі депортація народів Криму — це воістину час сугубого випробування, трагедія нашого краю, яка болем відгукнулася і відгукується в серцях всіх кримчан, так як торкнулася практично кожної сім’ї», — зазначив у своєму слові керуючий Кримською єпархією.

Він нагадав, що жінки, діти, люди похилого віку втратили Батьківщину і дім. Депортовані за межі півострова були десятки тисяч ні в чому не винних людей.

«Складно уявити наскільки трагічними і гіркими були ці роки, проведені далеко від Батьківщини. Воістину, День пам’яті жертв депортації народів Криму — траур для всіх нас. Наші серця наповнені скорботою, — сказав Високопреосвященніший владика. — Однак ми не повинні забувати минуле, але зобов’язані винести з нього необхідні уроки. Адже те, яким буде майбутнє, залежить саме від нас».

Митрополит Сімферопольський і Кримський висловив слова співчуття і підтримки всім тим, хто втратив у той час своїх рідних і близьких, які пройшли через безліч поневірянь і злигоднів, а також закликав усі народи, що населяють Кримський півострів зберігати духовну тверезість, мудрість і мир.

«Дивлячись на минулі покоління, котрі володіли такою мудрістю і богобоязливістю, які дозволяли їм століттями жити на одній землі в мирі та злагоді, нехай дасть і нам Всевишній Господь цю мудрість, щоб земля наша була землею миру і добра, — сказав він і продовжив. — Дорогі брати і сестри! У цей день віруючі Криму підносять свої молитви про потерпілих в скрутну хвилину, моляться про те, щоб Бог не допустив більше такої трагедії, але дарував нам мир і любов, щоб на нашій богоспасаємій кримській землі всі народи жили в злагоді і взаєморозумінні».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 210

Залишити відповідь