Предстоятель Кіпрської Церкви провів зустріч з Предстоятелем та членами Синоду Сербської Церкви

Предстоятель Кіпрської Церкви, який раніше взяв на себе роль посередника у вирішенні «українського питання», провів зустріч з Патріархом Сербським Іринеєм і Синодом СПЦ.

17 травня 2019 року Предстоятель Кіпрської Православної Церкви Архієпископ Кіпрський Хризостом II провів зустріч з Патріархом Сербським Іринеєм в Белграді, про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на сайт Сербської Православної Церкви.

Зазначається, що у зв’язку з тим, що в ці дати відбувалося засідання Священного Синоду Сербської Православної Церкви, Предстоятель Кіпрської Церкви зустрівся з архієреями цієї Помісної Церкви. Ієрархи «провели сердечну братську бесіду».

За підсумками засідання Священного Синоду Сербської Православної Церкви, було опубліковано прес-реліз, у якому Синод офіційно заявив про невизнання «структури на чолі з громадянами Денисенко і Думенко» та засудив дії Константинополя щодо одноосібного втручання в церковні справи в Україні.

У грецьких ЗМІ раніше повідомлялося, що найближчим часом Предстоятель Кіпрської Православної Церкви Архієпископ Кіпрський Хризостом II обговорить український релігійний конфлікт з Предстоятелями Сербської, Болгарської та Елладської Православних Церков. Про хід діалогу він також планує постійно інформувати Предстоятеля Албанської Православної Церкви Архієпископа Тиранского і всієї Албанії Анастасія.

Нагадаємо, місяць тому Патріарх Олександрійський Феодор II, Патріарх Антіохійський Іоанн X, Патріарх Єрусалимський Феофіл III і Архієпископ Кіпрський Хризостом II обговорили церковну ситуацію в Україні і закликали до захисту віруючих та їх священних храмів від «будь-яких насильницьких дій».

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 1305

Залишити відповідь