Собор Сербської Церкви: Невдалі дії Фанару в Україні — найбільша проблема Православного світу сьогодні

Собор СПЦ офіційно заявив про невизнання «структури на чолі з громадянами Денисенко і Думенко» та засудив дії Константинополя щодо одноосібного втручання в церковні справи в Україні.

За підсумками засідання Архієрейського Собору Сербської Православної Церкви, який проходив з 9 по 18 травня 2019 року в монастирі Жича та місті Белград, на офіційному сайті spc.rs 18 травня було опубліковано прес-реліз. Ієрархи на чолі з Предстоятелем Патріархом Сербським Іринеєм зокрема дали оцінку українському церковному питанню. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ.

«Найбільша проблема Православної Церкви сьогодні — це церковний розкол в Україні та невдала спроба Константинопольського Патріархату вирішити проблему “на коліні”, односторонньо, без діалогу з канонічною Церквою в Україні і з Руською Православною Церквою, і в цілому без загальноправославних консультацій», — йдеться в заяві.

Члени Архієрейського собору підтвердили свою позицію: «наша Церква не визнає новостворену структуру в Україні, на чолі з громадянами Денисенко і Думенко».

Натомість ієрархи наголосили, що підтримують канонічну Українську Православну Церкву, на чолі з Її Предстоятелем Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Нагадаємо, напередодні відбулася зустріч Предстоятеля Кіпрської Православної Церкви Архієпископа Хризостома II з Предстоятелем та членами Синоду Сербської Церкви. Предстоятель Кіпрської Церкви, який раніше взяв на себе роль посередника у вирішенні «українського питання», проводить зустрічі з представниками різних Помісних Церков.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2138

Залишити відповідь