Тисячі священнослужителів та вірян вшанували день тезоіменитства ігумена Почаївської обителі – преподобного Іова

19 травня 2019 року, в неділю 4-ту після Пасхи, про розслабленого, в Свято-Успенській Почаївській Лаврі відбулося урочисте святкування з нагоди тезоіменитства преподобного Іова, ігумена і чудотворця Почаївського. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на pochaev.org.ua.

Святкову Літургію в Преображенському соборі очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій в співслужінні митрополита Могилів-Подільського і Шаргородського Агапіта, намісника обителі митрополита Почаївського Володимира, архієпископа Ровеньківського і Свердловського Пантелеімона, архієпископа Городницького Олександра, архієпископа Банченського Лонгина, єпископа Івано-Франківського і Коломийського Серафима, ректора Почаївської духовної семінарії єпископа Шумського Іова, братії та гостей монастиря в священному сані.

Зі словом проповіді до присутніх паломників і прочан звернувся архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон. В своєму слові архіпастир розкрив зміст великої тайни Воскресіння Христового та розповів про подвиг преподобного Іова.

Завершились урочисті святкування хресним ходом, під час якого мощі ігумена Почаївського були віднесені до Печерного храму, де вони завжди почивають.

Напередодні, в суботу 18 травня, в цьому ж соборі було звершено всенічне бдіння.

Урочисте богослужіння очолив митрополит Тернопільський і Кременецький Сергій. Його Преосвященству співслужили: митрополит Могилів-Подільський і Шаргородський Агапіт, намісник обителі митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Банченський Лонгин, ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Шумський Іов, братія та гості Лаври в священному сані. За богослужінням також молився єпископ Івано-Франківський і Коломийський Серафим та тисячі парафіян та паломників, які прибули на святкування дня пам’яті прп. Іова.

Чин літії очолив ректор Почаївської семінарії єпископ Шумський Іов.

Під час утрені був прочитаний акафіст прп. Іову, після чого всі бажаючі змогли прикластись до святих мощей та були помазані святим єлеєм.

Богослужбові піснеспіви виконували: братський хор під керівництвом монаха Климента (Сахневича), об’єднаний хор студентів Почаївської семінарії та братії Лаври під керівництвом священика Андрія Романюка та великий лаврський хор під керівництвом священика Павла Діхтяря.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2338

Залишити відповідь