Відбувається захоплення храму УПЦ у с. Васловівці: прихильники «ПЦУ» знову з болгаркою завітали до церкви (+відео)

Сьогодні, 26 травня 2019 року, з 11:00, триває спроба рейдерського захоплення Свято-Успенського храму УПЦ с. Васловівці Чернівецької області. Прихильники «ПЦУ» зірвали ворота храму та увірвалися на церковну територію, відтиснувши таким чином парафіян громади УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу Чернівецько-Буковинської єпархії.

Прихильники новоствореної «ПЦУ» в неділю, коли парафіяни Свято-Успенського храму УПЦ моляться про мир за Божественною літургією та приступають до Святих Христових Таїн, беззаконно зірвали церковні ворота і притисли вірян до дверей церкви.

«З 11-ої години не припиняється тривожний передзвін на дзвіниці, який раніше сповіщав людей про турецьку навалу, а тепер сповіщає про навалу гонителей віри Христової», — написали на фейсбук-сторінці Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ.

Як видно на фото, про що зі скептицизмом зауважили в прес-службі єпархії, «Євхаристичний набір для літургії “ПЦУ” у Васловівцях вже напоготові», маючи на увазі болгарку та подовжувач у руках активістів.

Однак віруючі стали на захист святині та не дають представникам «ПЦУ» зрізати замки на дверях храму.

«Вони за нас всіх, за мир на Буковині моляться вже 120 днів (цілодобово!) у святому Свято-Успенському храмі, творінні рук митрополита Євгенія (Гакмана). Жодного дня храм не закривався за часів радянської влади та комуністичних гонінь, жодного дня тут не служив неканонічний священник, чи панотець у розколі… І сьогодні, 26 травня 2019 року, люди стали на захист своєї святині і не дають зрізати замки», — зазначили в єпархії.

одні кажуть, що ми не існуємо…

одні кажуть, що нас 5-ть людей в храмі…інші кажуть, що ми не існуємо… ЗМІ кажуть, що ми давно ПЦУ…а агітатори – що ми москалі…Ми вас любимо і 30 днів в унісон повторюємо, відкрийте серце та послухайте!Релігійна громада Свято-Успенського храму УПЦ, с.Васловівці, Чернівецька область. Минає 30 доба молитовного стоянняза мир в селі та право вільно сповідувати Православну Віру.

Gepostet von Васловівці. Свято-Успенський храм УПЦ am Dienstag, 26. Februar 2019

Ситуацію у селі Васловівці з місця події прокоментував представник Чернівецько-Буковинської єпархії о. Віталій, який є очевидцем. «Попри завіряння в.о. Чернівецької ОДА в тому, що припиняться силові захоплення храмів УПЦ, що візьмуть під контроль ситуацію зокрема у цьому селі Васловівці, ми бачимо, що представники «ПЦУ» сьогодні зібралися тут і показують документи, які юридичний відділ Чернівецької ОДА визнав недосконалими та такими, що були прийняті поспіхом, і хочуть відібрати храм у вірних УПЦ, котрі вже 4 місяці безперервно стоять і цілодобово моляться, засвідчують свою віру, — зазначив о.Віталій. — Тут зібралися навіть діти. Але парафіянам сказали, що якщо вони вийдуть із церкви, то більше не зайдуть. Ми бачимо, що відбувається бійка. Ні священиків, ні парафіян не пускають на територію церкви і чинять таку провокацію».

Пряме включення. Село Васловівці. Триває спроба захоплення храму

Пряме включення. Село Васловівці, Свято-Успенський храм – це вже друге село на Буковині, де сьогодні намагаються захопити храм.Розповідає отець Віталій, передставник Чернівецько-Буковинської єпархії на місці подій.

Gepostet von Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ am Sonntag, 26. Mai 2019

Варто зауважити, що днями раніше Чернівецько-Буковинська єпархія звернулася до центральних телеканалів, а також до Національної поліції та СБУ з закликом зупинити беззаконня активістів «ПЦУ» та унеможливити захоплення храмів УПЦ у селах Михальча, Задубрівка і Васловівці.

Причому парафіяни храму УПЦ с. Задубрівка вже 100 діб здійснюють молитовне стояння — саме 100 днів віряни протистоять тиску з боку прихильників «ПЦУ» та стоять за святу віру. А всі установчі документи релігійної громади Свято-Успенського храму УПЦ с.Михальча (статут та державну реєстрацію), до слова, прихильники «ПЦУ» за сприяння влади незаконно переоформили на вчителя географії Маскаля Василя Миколайовича, який в радянські часи забороняв ходити до храму.

Нагадаємо, попри завіряння в.о. голови Чернівецької ОДА в тому, що беззаконня з захопленням храмів УПЦ в регіоні припиняться, 24 травня у буковинському селі Заволока агресивні молодики намагалися відібрати у законних парафіян церкву на користь «ПЦУ».

В єпархії закликали всіх до збереження міжрелігійного спокою та Законів України. Однак уже сьогодні прихильники «ПЦУ» прийшли до храму УПЦ у с. Васловівці, аби його захопити.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2075

Залишити відповідь