Духовенство УПЦ взяло участь у Загальнопольському пасхальному паломництві православної молоді

24-26 травня 2019 року відбулося ювілейне 40-ве Загальнопольське пасхальне паломництво православної молоді на святу гору Грабарку (Підляське воєводство). Цей міжнародний захід, який був організований Братством православної молоді в Польщі, проходить під патронатом Предстоятеля Польської Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Варшавського і всієї Польщі Савви, та є однією з найважливіших духовних подій для православних християн Польщі. У паломництві взяли участь представники Української Православної Церкви, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу ВЗЦЗ.

Цьогоріч на ювілейне зібрання православної молоді прибули делегати з Кіпру, Румунії, Сербії, Албанії, України, Росії, Білорусії.

Українську Православну Церкву на заході представляли: співробітник Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ священик Сергій Шульгач, а також клірики Волинської єпархії УПЦ ієромонах Ілля (Вишневський), священик Віктор Мартинюк, священик Павло Чамахуд.

Молодіжний захід розпочався з вечірнього богослужіння, яке очолив Блаженніший Митрополит Варшавський і всієї Польщі Савва, а також вікарні єпископи. Після освячення води біля підніжжя Грабарки, на вершині гори було вже традиційно встановлено і освячено пам’ятний хрест. Також усі паломники зустрілися біля вогнища, де була представлена культурна програма.

Другий день фестивалю розпочався з Божественної Літургії, яку очолив Блаженніший Митрополит Савва. Після служби учасники зустрічі відправилися на місце, де молодь посадила вишневий сад — сорок дерев. Відбулася зустріч молоді з ієрархами і духовенством, на якій молоді люди мали змогу поставити запитання священнослужителям.

Крім того, протягом паломництва проходили майстер-класи з виготовлення чоток і випікання просфор, з церковного співу, а також — матчі з футболу та волейболу.

На завершення паломництва для іноземних гостей було організовано екскурсію по православних монастирях та храмах Польщі.

Просмотров: 531

Залишити відповідь