У день 20-го випуску Свердловського духовного училища правлячий архієрей Ровеньківської єпархії звершив освячення другого кафедрального собору

28 травня 2019 року, в день ювілейного 20-го випускного Свердловського духовного училища, до другого кафедрального міста — Свердловськ Луганської області прибув правлячий архієрей Ровеньківської єпархії архієпископ Пантелеімон, який очолив урочисті заходи. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ з посиланням на прес-службу єпархії.

Цього дня Православною Церквою святкується день обретіння нетлінних мощей особливого покровителя Донбаської землі преподобного Іллі Макіївського. У зв’язку з цим архієрей привіз з єпархіального управління на богослужіння ікону преподобного Іллі з часткою його святих мощей.

Святкування розпочалося освяченням Свято-Ніколо-Володимирського кафедрального собору, на території якого і функціонує училище.

Далі архіпастир звершив Божественну літургію. Його Високопреосвященству співслужив секретар єпархії протоієрей Григорій Устименко, ректор духовного училища, благочинний Должанського церковного округу і настоятель другого кафедрального собору протоієрей Володимир Романишин, благочинний Михайлівського церковного округу протоієрей Олександр Притула, духівник єпархії і СДУ протоієрей Олександр Нестеров, викладацька корпорація та випускники духовної школи в священному сані.

За богослужінням молилися вихованці СДУ, їхні родини та парафіяни собору.

На малому вході, з благословення Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія, Його Високопреосвященство звершив нагородження ієрархічноюї нагородою випускника училища ієрея Сергія Абраменко правом носіння набедреника.

На богослужінні підносилися сугубі молитви про подолання церковного розколу, про дарування миру і викорінювання всякої злоби в серцях, а також — за шахтарів.

Після причастя духовенства інспектор училища протоієрей Петро Бурчак виголосив повчальне слово.

На завершення Літургії перед іконою преподобного Іллі Макіївського було звершено чин славлення з читанням молитви святому, після чого архіпастир привітав отця-ректора та викладачів училища з ювілейним 20 випуском єпархіальної духовної школи, а її випускників — із завершенням навчання, а також подякував духовенству і прочанам за спільну молитву.

Далі в студентському храмі на честь святої великомучениці Варвари пройшли випускні заходи, під час яких архіпастир звертаючись до випускників, благословив їх на прийдешні духовні звершення і висловив надію, що отримані під час навчання знання принесуть користь в далекому служінні Господу, Святій Церкві і людям. Кожному випускнику було вручено свідоцтво про закінчення училища і пам’ятний подарунок від правлячого архієрея. У слові-відповіді випускники подякували Його Високопреосвященству за духовне піклування про потреби учнів, а також отця-ректора і всіх викладачів — за знання, які вихованці отримали за трирічний курс навчання.

Нагадаємо, 28 травня на Донбасі урочисто вшанували пам’ять преподобного Іллі Макіївського.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 582

Залишити відповідь