На Київщині з двох храмів УПЦ викрадено стародавні ікони

У ніч на 29 травня 2019 року на Київщині злодії обікрали два храми Бориспільської єпархії УПЦ, повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на прес-службу єпархії.

У храмі на честь святителя Миколая селища Калита Броварського району злочинці викрали срібні хрестики, грошові пожертви та стародавні ікони, які датовані XVII та початком XIX століть.

У храмі на честь Воздвиження Хреста Господнього села Любимівка Вишгородського району вандали викрали 5 ікон, дві з яких датовані кінцем XIX та початком XX століття.

В обох випадках у храмах не були встановлені охоронні системи, тому зловмисники з легкістю проникли всередину шляхом злому замків.

Наразі поліція проводить слідчі дії, спрямовані на встановлення і затримання осіб, причетних до даних злочинів.

Нагадаємо, в ніч із 23 на 24 травня відбулося проникнення у храм на честь святого князя Олександра Невського села Ярешки Березанського благочиння (Баришівський район), де зловмисники зрізали замки, зайшли до церкви, де зняли зі стін 2 ікони.  Наступної ночі невідомі з метою пограбування розбили вікно та спилили ґрати вікна у пономарці храму Різдва Іоанна Предтечі сусіднього села Лехнівки Березанського благочиння (Баришівський район).

Використано фото сайту Національної поліції

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 325

Залишити відповідь