«Слово Предстоятеля»: Якщо людина живе за Божими заповідями, то її молитва досягає Бога (відео)

1 червня 2019 року в ефірі телеканалу «Інтер» вийшов тридцять третій випуск щотижневої програми «Слово Предстоятеля», в якій Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій звертається з духовною настановою до глядачів. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ із посиланням на телеканал «Інтер».

Предстоятель розповів євангельську історію про зцілення Спасителем сліпонародженого чоловіка (Ін. 9: 1 — 38).

За словами Блаженнішого владики, ця священна історія нагадує нам, що «людина створена Богом із землі» — «коли у сліпого не було очних яблук, то Господь поклав на те місце суміш із землі, і цим показав, що з землі Він знову зробив йому очі».

Також, додав Архіпастир, ми повчаємося, що «іноді бувають такі випадки, коли людина страждає не за свої гріхи, не за гріхи родичів, а для слави Божої».

Насамкінець Блаженніший Митрополит Онуфрй звернув увагу на слова зціленого сліпонародженого, що «грішників Бог не слухає; хто ж шанує Бога і виконує волю Його, того слухає Він» (Ін. 9:31).

Його Блаженство зауважив, що ми часто звертаємося до Бога з різними молитвами, однак рідко вони бувають почуті. Владика пояснив, що так відбувається, тому що ми не шануємо належним чином Бога і не творимо Його волю, та додав: «Шанувати Бога — це значить, що людина у своєму житті повинна ставити Бога — завжди і в усьому — на перше місце».

Предстоятель провів наступну аналогію щодо того, як саме ми маємо шанувати Бога.

«Хтось робить нам дорогоцінний подарунок — автомобіль, дім чи ще щось, і ми починаємо виказувати цій людини знаки особливої поваги. Господь є нашим Творцем, Він створив мене і подарував мені мене самого, — сказав він. — Якщо ми буваємо вдячними, виражаємо особливу повагу до тієї людини, яка подарувала, припістумо, автомобіль, то наскільки ми маємо бути вдячними Тому, Хто подарував мені мене самого. А душа — вона дорожча за все у світі! Настільки я повинен більше шанувати Бога за це і ставити Бога на перше місце».

На переконання Блаженнішого владики, щоб наше шанування Бога було досконалим, ми повинні творити волю Божу, тобто «завжди діяти за Божими заповідями, перевіряти, чи наші наміри, які здаються блискавіічними і перспективними, згідні з волею Божою». «Я маю творити волю Божу, навіть якщо вона гірка і неприємна мені. Тому що воля Божа, навіть коли гірка, — веде до солодощів життя», — зауважив він.

«Тому будемо вчити себе і ставити Бога завжди на перше місце, вручати себе волі Божій. Треба себе цьому вчити, змушувати до цього. Якщо будемо так робити, то Бог і нас наповнить тією силою, що дасть нам могутню молитву, яку Бог виконуватиме», — резюмував Архіпастир.

Відеозвернення Предстоятеля Української Православної Церкви — щосуботи в ефірі телеканалу «Інтер», або на YouTube-каналі за посиланням.

Дивіться також проповіді Блаженнішого Митрополита Онуфрія на YouTube-каналі Інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

Читайте наші новини у Тelegramшвидко, зручно і завжди у вашому телефоні!

Просмотров: 2241

Залишити відповідь